Propagace a mediální reflexe technologických inovací v oblasti filmové výroby - Pancheva, Yana (2014)
Tato bakalářská práce ověřuje hypotézu, že nové technologie hrají významnou roli v propagaci filmů a v mediálním diskurzu o těchto filmech. Práce se zabývá formami propagace nových technologií ve filmu. Teoretická část práce je zamřena na klíčové technologické inovace v oblasti filmové výroby v historickém přehledu. Praktická část se zaměřuje na vývoj filmové techniky a na způsob, jakým byly vybrané technologické inovace reflektovány v propagačních materiálech, v novinových článcích a na fanouškovských internetových serverech. Byla provedena kvantitativní analýza propagace technologických inovací v médiích u vybraných filmů pomocí databáze Anopress It. Práce poukazuje na současné způsoby propagace technologických inovací ve filmech.