Použití metod řízení projektů pro zakázkovou výrobu nábytku - Chovanec, Martin (2014)
Bakalářská práce s názvem: "Použití metod řízení projektů pro zakázkovou výrobu nábytku" se zabývá teorií i praxí řízení projektů. Ve své teoretické části vysvětluje základní pojmy, metody užívané při řízení projektů a nejčastěji používaný software. V praktické části je nejprve představena společnost, která projekt bude realizovat. Následně je vytvořen reálný projekt v softwaru Microsoft Office Project. Pomocí tohoto softwaru jsou provedeny důležité analýzy, jako je nákladová analýza nebo analýza zdrojů. Pro firmu FDFB spol. s r. o. je nejdůležitější ukazatel cena projektu/náklady na projekt, aby předem věděla, zda-li je zisk dostatečný. Celý projekt je také zobrazen pomocí Ganttova diagramu.