Porovnanie výhodnosti podnikania právnických osôb v Českej republike so Slovenskom z pohľadu daňového zaťaženia - Kratochvíl, Bohumil (2014)
Bakalárska práca je zameraná na oblasť podnikania právnických osôb v Českej a Slovenskej republike s dôrazom na daň z príjmu. Práca spočiatku pojednáva o možnostiach a charakteristikách rôznych právnych foriem podnikania v oboch predmetných štátoch, s dôrazom kladeným na významné rozdiely. Druhá časť popisuje základný postup zistenia účtovného výsledku hospodárenia a následnú úpravu na základ dane z príjmu právnických osôb v Českej republike. V poslednej časti práce je uskutočnená samotná komparácia súčasného stavu v obidvoch predmetných štátoch z pohľadu daňového zaťaženia právnických osôb.