Porovnanie výhodnosti podnikania právnických osôb v Českej republike so Slovenskom z pohľadu daňového zaťaženia - Kratochvíl, Bohumil; Trnka, Michal; Roubíčková, Jaroslava, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Bakalárska práca je zameraná na oblasť podnikania právnických osôb v Českej a Slovenskej republike s dôrazom na daň z príjmu. Práca spočiatku pojednáva o možnostiach a charakteristikách rôznych právnych foriem podnikania v oboch predmetných štátoch, s dôrazom kladeným na významné rozdiely. Druhá časť popisuje základný postup zistenia účtovného výsledku hospodárenia a následnú úpravu na základ dane z príjmu právnických osôb v Českej republike. V poslednej časti práce je uskutočnená samotná komparácia súčasného stavu v obidvoch predmetných štátoch z pohľadu daňového zaťaženia právnických osôb.
Vedoucí práce: Michal Trnka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses