Míra korupce a ekonomická výkonnost - Martínek, David (2014)
Bakalářská práce se zabývá analýzou korupce a jejího vlivu na ekonomickou výkonnost země. Cílem této práce je deskripce samotného pojmu korupce a popis důsledků, které tento společenský jev má. Teoretická část obsahuje teoretické vymezení korupce a popis jejích příčin, důsledků a způsobů měření. Praktická část se zabývá srovnáním míry korupce a vybraných ekonomických ukazatelů ve vybraných zemích Evropské unie a jejím cílem je potvrdit či vyvrátit hypotézy o negativním vlivu korupce na ekonomickou výkonnost země.