Míra korupce a ekonomická výkonnost - Martínek, David; Soukupová, Jana; Pavelka, Tomáš, 1975-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2014)
Bakalářská práce se zabývá analýzou korupce a jejího vlivu na ekonomickou výkonnost země. Cílem této práce je deskripce samotného pojmu korupce a popis důsledků, které tento společenský jev má. Teoretická část obsahuje teoretické vymezení korupce a popis jejích příčin, důsledků a způsobů měření. Praktická část se zabývá srovnáním míry korupce a vybraných ekonomických ukazatelů ve vybraných zemích Evropské unie a jejím cílem je potvrdit či vyvrátit hypotézy o negativním vlivu korupce na ekonomickou výkonnost země.
Vedoucí práce: Jana Soukupová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses