Finanční analýza podniku Karlovarská Korunní s.r.o. - Horváth, Jiří (2014)
Bakalářská práce se věnuje finanční analýze firmy Karlovarská Korunní s.r.o. Cílem práce je vyhodnotit celkovou finanční situaci společnosti za roky 2008 až 2012 z pohledu minoritního vlastníka. Jako zdroj dat pro finanční analýzu byly využity veřejně dostupné zdroje, hlavně pak výroční zprávy společnosti. Využitý metodický aparát je nejdříve důkladně popsán v teoretické části práce, zjištěné informace a výsledky společnosti Karlovarská Korunní s.r.o. jsou následně prezentovány v části praktické. Mezi využité metody finanční analýzy byly zahrnuty vertikální a horizontální analýza účetních výkazů, analýza poměrových ukazatelů, výpočet ekonomické přidané hodnoty, analýza pracovního kapitálu, bonitní a bankrotní modely a mezipodnikové srovnání. Zjištěné výsledky jsou následně shrnuty v závěrečné části práce.