Komparace překážek vstupu na trh v ČR a USA - Fialová, Tereza (2013)
Bakalářská práce si klade za cíl srovnat hlavní překážky podnikatelů při vstupu na trh a celkovou náročnost založení podniku v České republice a Spojených státech amerických. V první části práce jsou představeny jednotlivé právní formy podnikání s jejich výhodami i nevýhodami. Další část prezentuje nutné administrativní úkony a náklady na založení. Na ni navazuje komparace zdanění příjmu fyzických a právnických osob, nákladů na pracovní sílu a také programů na podporu podnikatelů vstupujících na trh. Na základě nepříliš pozitivních zjištění současné situace v České republice jsou uvedena doporučení, která mohou pomoci přiblížit ČR úrovni Spojených států amerických.