Filmová distribuční společnost CinemArt případová studie - Pernecká, Laura (2014)
Tato práce se zabývá filmovými distribučními společnostmi v českém prostředí. Nejprve jsou definovány základní termíny používané v této oblasti, jako jsou filmová distribuční společnost, kinematografický průmysl nebo marketing ve filmovém průmyslu. Následně jsou blíže charakterizovány filmové distribuční společnosti a je vymezeno jejich fungování z hlediska ekonomického i uměleckého. Práce je především zaměřena na funkci marketingu filmu v procesu jeho distribuce. Praktickou část práce představuje analýza české distribuční společnosti CinemArt a jejího postavení na českém trhu. Na příkladu této společnosti je ověřena hypotéza, že marketing filmu je základním článkem procesu distribuce filmu a významně ovlivňuje návštěvnost kin a s ní související ekonomické přínosy.