Finanční analýza společnosti P + P spol. s r. o. - Pecka, Daniel (2014)
Cílem bakalářské práce je vystihnout finanční situaci a zdraví vybrané společnosti. Jako nástroje pro tuto analýzu poslouží běžně využívané metody a postupy, které se ve finančních analýzách uplatňují. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části se popisuje účel, zdroje, uživatele a metody finanční analýzy. Dále je obsažen popis horizontální a vertikální analýzy, vybraných poměrových ukazatelů, bonitních a bankrotních modelů a metod mezipodnikového srovnání. V praktické části je představení vybrané společnosti a aplikace metod a postupů obsažených v teoretické části. Důraz je zde kladen na interpretaci a grafické znázornění výsledků, komentáře na příčiny vývoje a doporučení pro management společnosti.