Soubor nástrojů makroobezřetnostní politiky dle rámce CRD IV/CRR - Konečný, Vojtěch (2014)
Cílem práce bylo zjistit, jaký dopad má makroobezřetnostní politika přijatá skrze transpozice směrnice CRD IV a nařízení CRR do právního řádu členských zemí Evropské unie na interakci s již stávajícími politikami orgánů dohledu. Významným ovlivňujícím faktorem se ukázala otázka komplementarity a koordinace. Výsledky nasvědčují, že stabilizační účinek již zavedeného nástroje kapitálové rezervy je omezený v návaznosti na intenzitě finanční distorze, kterému čelí finanční systém. K rozhodným vyhodnocujícím závěrům nicméně nelze v této chvíli ještě dojít, primárně kvůli absenci konkrétních kvantitativních dat účinnosti nástrojů v praxi a novátorství samotných nástrojů.