Komunikácia v medzinárodnej študentskej organizácií - Bódiová, Zuzana (2014)
Cieľom bakalárskej práce ,,Komunikácia v medzinárodnej študentskej organizácií" je analýza adaptačného procesu novoprijatých členov v pražskej pobočke organizácie AIESEC, a to na základe lokálnej tréningovej konferencie Let's Prague. Teoretická časť sa venuje pochopeniu procesu komunikácie v pracovnom prostredí, adaptácií, významu psychologickej zmluvy a angažovanosti zamestnancov. V závere je priblížená problematika neziskových organizácií. V praktickej časti je popísaná organizácia AIESEC, jej štruktúra, kultúra, komunikácia a význam konferencií ako súčasť ďalšieho vzdelania členov. Na základe výstupu z viacerých pološtruktúrovaných rozhovorov bol vytvorený dotazník, pričom výsledky sú interpretované z hľadiska úspešnosti adaptačného procesu nových členov. S pomocou interných dokumentov a analýzy adaptačných nástrojov sú v praktickej časti ponúkané odporúčania pre vedenie pražskej pobočky, ako zvýšiť efektívnosť zoznámenia nových členov s organizáciou a ich úlohou v nej.