Komunikácia v medzinárodnej študentskej organizácií - Bódiová, Zuzana; Králová, Tereza, 1978-; Zehnálek, Vojtěch; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2014)
Cieľom bakalárskej práce ,,Komunikácia v medzinárodnej študentskej organizácií" je analýza adaptačného procesu novoprijatých členov v pražskej pobočke organizácie AIESEC, a to na základe lokálnej tréningovej konferencie Let's Prague. Teoretická časť sa venuje pochopeniu procesu komunikácie v pracovnom prostredí, adaptácií, významu psychologickej zmluvy a angažovanosti zamestnancov. V závere je priblížená problematika neziskových organizácií. V praktickej časti je popísaná organizácia AIESEC, jej štruktúra, kultúra, komunikácia a význam konferencií ako súčasť ďalšieho vzdelania členov. Na základe výstupu z viacerých pološtruktúrovaných rozhovorov bol vytvorený dotazník, pričom výsledky sú interpretované z hľadiska úspešnosti adaptačného procesu nových členov. S pomocou interných dokumentov a analýzy adaptačných nástrojov sú v praktickej časti ponúkané odporúčania pre vedenie pražskej pobočky, ako zvýšiť efektívnosť zoznámenia nových členov s organizáciou a ich úlohou v nej.
Vedoucí práce: Tereza Králová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses