Komparace daňové zátěže zaměstnanců v ČR a v Německu - Sirotková, Blanka (2014)
Práce se zabývá porovnáním daňového zatížení v České republice a v Německu. První dvě kapitoly pojednávají o hlavních typech daní a odlišnostech v daňových systémech obou zemí. V třetí části mé práce jsou rozebrány důležité znaky českého a německého zákona o daních z příjmů, přičemž je primárně zaměřena na úpravu závislé činnosti. V praktické části je srovnáváno zdanění určitých typů poplatníků při různých úrovních průměrné mzdy.