Komparace daňové zátěže zaměstnanců v ČR a v Německu - Sirotková, Blanka; Kubátová, Květa, 1952-; Kostohryz, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Práce se zabývá porovnáním daňového zatížení v České republice a v Německu. První dvě kapitoly pojednávají o hlavních typech daní a odlišnostech v daňových systémech obou zemí. V třetí části mé práce jsou rozebrány důležité znaky českého a německého zákona o daních z příjmů, přičemž je primárně zaměřena na úpravu závislé činnosti. V praktické části je srovnáváno zdanění určitých typů poplatníků při různých úrovních průměrné mzdy.
Vedoucí práce: Květa Kubátová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses