Štruktúra verejných výdavkov na vzdelávanie v krajinách EÚ a ich efektívnosť - Bohovicová, Petra (2014)
Práca sa zameriava na hodnotenie efektivity vynakladania verejných výdavkov na skupinu 09-Vzdelávanie v krajinách EÚ-27 v súlade s medzinárodnou klasifikáciou COFOG. Hlavným cieľom je navrhnúť systém výstupových a dopadových indikátorov pre túto skupinu verejných výdavkov. Dielčími cieľmi sú definícia a vysvetlenie podstaty a použitia indikátorov, tvorba podkladovej databázy, návrh indikátorov a ich analýza na vybraných krajinách Európskej únie. Závery (vyplývajúce z pomerových indikátorov a korelačnej analýzy) naznačujú pozitívny vzťah miery nezamestnanosti a vynakladania verejných výdavkov na študenta.