Štruktúra verejných výdavkov na vzdelávanie v krajinách EÚ a ich efektívnosť - Bohovicová, Petra; Pavel, Jan, 1978-; Dufek, Luboš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Práca sa zameriava na hodnotenie efektivity vynakladania verejných výdavkov na skupinu 09-Vzdelávanie v krajinách EÚ-27 v súlade s medzinárodnou klasifikáciou COFOG. Hlavným cieľom je navrhnúť systém výstupových a dopadových indikátorov pre túto skupinu verejných výdavkov. Dielčími cieľmi sú definícia a vysvetlenie podstaty a použitia indikátorov, tvorba podkladovej databázy, návrh indikátorov a ich analýza na vybraných krajinách Európskej únie. Závery (vyplývajúce z pomerových indikátorov a korelačnej analýzy) naznačujú pozitívny vzťah miery nezamestnanosti a vynakladania verejných výdavkov na študenta.
Vedoucí práce: Jan Pavel
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses