srovnání vstupu do profese účetního versus daňový poradce - Geršlová, Martina (2014)
Hlavním cílem této bakalářské práce je pojednat jak o profesi účetního a daňového poradce v České republice, tak i provést komparaci v rámci Evropské unie, co se týče podmínek vstupu do odvětví. Dále bude věnována pozornost požadavkům, které jsou v dnešní době kladeny na uchazeče o pozici účetního na českém trhu práce. V neposlední řadě bych se ráda zmínila o možném protiprávním jednání, kterého se mohou účetní i daňoví poradci dopustit.