Hospodaření NNO na konkrétním příkladě o.s. Naděje - Kubáňová, Andrea (2014)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na neziskové organizace. V teoretické části je nejprve zmíněna charakteristika neziskového sektoru, na kterou dále navazuje nestátní neziskový sektor a s ním i přiblížení změn, které pro něj plynou podle nového občanského zákoníku. Dále už je tato část věnována spolkům, jejich vzniku, zániku, členství a následně jejich financování. Praktická část pak popisuje spolek Naděje, kde je zmíněna jeho činnost, pobočky, organizační struktura a nakonec hospodaření tohoto spolku.