Odložená daň - Jiroutová, Simona (2014)
Obsahem bakalářské práce "Odložená daň" je seznámit především studenty o problematice spojené se zjišťováním a vykazováním odložené daně. V literárním přehledu této bakalářské práce je uvedena definice splatné daně a odložené daně ve stručném vyjádření, historický vývoj odložené daně v České republice od roku 1993 až do současnosti, jsou vysvětleny trvalé, časové a přechodné rozdíly, výpočet a účtování a nejobsáhlejší kapitola o titulech, které vedou k odložené daňové pohledávce nebo závazku. V rámci praktické části proběhl sběr dat z jednotlivých účetních závěrek stavebních firem v České republice a následné vyhodnocení zjištěných údajů. Součástí této analýzy je příloha firem, jejichž závěrky jsem zkoumala.