Velké účetní skandály, jejich dopad na účetnictví a výkaznictví - Buben, Ondřej; Singerová, Jana; Skálová, Jana, 1967-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Hlavním cílem práce je seznámit čtenáře s problematikou nedodržování účetních a etických zásad u velkých společností. Práce je rozdělena na dvě části, a to teoretickou a praktickou. V teoretické části jsou popsány účetní zásady a kontrolní systém účetnictví. V praktické části práce je popsán průběh vybraných účetních skandálů. Dále se práce zabývá dopady těchto kauz na účetnictví, jaké známe dnes. Z práce vyplývá, že hlavní příčinou úmyslného upravování finančních výkazů je chamtivost obchodních společností, podporovaná auditorskými a právnickými společnostmi společně s bankovními subjekty.
Vedoucí práce: Jana Singerová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses