Oceňování zásob podle ČÚS, IFRS a US GAAP - Michálková, Alena; Roe, Jana; Vašek, Libor, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Cílem této bakalářské práce je porovnání a analýza metod a způsobů oceňování zásob při výdeji ze skladu podle tří souborů standardů: Mezinárodních standardů účetního výkaznictví (IFRS), Amerických všeobecně uznávaných účetních předpisů (US GAAP) a Českých účetních standardů (ČÚS). Práce je rozvržena do několika větších celků. Jak samotné téma napovídá, bylo nejprve nutno definovat předmět zásob podle jednotlivých systémů, dále následuje charakteristika vybraných souborů standardů. Další větší celek je věnován způsobům oceňování zásob povolených dle jednotlivých systémů. Komparace jednotlivých metod oceňování je provedena na samotném závěru. V poslední části práce nechybí příklad, který je koncipován tak, aby odrážel rozdíly vznikající v konečných stavech zásob v rozvaze za použití různých metod ocenění.
Vedoucí práce: Jana Roe
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses