Leasing dle českých předpisů - Stejskal, Michal (2014)
Cílem této bakalářské práce je zhodnocení využití leasingu v České republice včetně jeho souvisejících předpisů pro podnikatelské subjekty. Na celou problematiku leasingu je poskytnut aktuální právní, účetní a daňový pohled. V první části práce je nejdříve věnována pozornost obecné charakteristice leasingu a statistickému využití leasingu v České republice. V části druhé jsou již samotné právní skutečnosti podle nového občanského zákoníku, účetní postupy jak u pronajímatele, tak u nájemce a daňový pohled na věc. V závěrečné části práce jsou implikovány předchozí poznatky na praktickém příkladu, na kterém jsou i zhodnoceny účetní a daňové konsekvence.