Leasing dle českých předpisů - Stejskal, Michal; Trnka, Michal; Procházka, David, 1979 říjen 10.-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Cílem této bakalářské práce je zhodnocení využití leasingu v České republice včetně jeho souvisejících předpisů pro podnikatelské subjekty. Na celou problematiku leasingu je poskytnut aktuální právní, účetní a daňový pohled. V první části práce je nejdříve věnována pozornost obecné charakteristice leasingu a statistickému využití leasingu v České republice. V části druhé jsou již samotné právní skutečnosti podle nového občanského zákoníku, účetní postupy jak u pronajímatele, tak u nájemce a daňový pohled na věc. V závěrečné části práce jsou implikovány předchozí poznatky na praktickém příkladu, na kterém jsou i zhodnoceny účetní a daňové konsekvence.
Vedoucí práce: Michal Trnka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses