Aktuální otázky pojištění odpovědnosti za škodu z provozu vozidla - Kučera, Martin (2014)
Předmětem bakalářské práce je analýza současného stavu pojistného trhu v České republice v oblasti pojištění odpovědnosti z provozu vozidla (též nazýváno jako povinné ručení). V úvodní části práce je charakterizován historický vývoj daného produktu, následně pak je věnován prostor legislativní úpravě pojištění odpovědnosti z provozu vozidla. Jádro bakalářské práce se věnuje faktorům ovlivňujících výši pojistného a současným změnám na trhu s pojištěním odpovědnosti z provozu vozidla. Rozebrána jsou především témata financování hasičů a důsledky nového Občanského zákoníku, účinného od 1. ledna 2014, na oblast pojištění odpovědnosti z provozu vozidla.