Rezervy versus opravné položky, jejich účtování a vykazování - Kohout, Jakub; Janhubová, Jaroslava, 1965-; Singerová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Cílem této bakalářské práce zaměřené na rezervy a opravné položky v účetnictví podnikatelských subjektů v České republice je poskytnout čtenáři ucelený pohled na danou problematiku. Bakalářská práce je rozdělena na část teoretickou a praktickou. V teoretické části se zabývám definováním pojmu účetnictví, účetními zásadami a především zásadou opatrnosti, ze které opravné položky a rezervy vycházejí. Poté se již hlouběji zabývám klasifikací, účtováním a vykazováním opravných položek a rezerv v účetnictví. V praktické části s využitím poznatků získaných v teoretické části práce, vyhodnocuji metody tvorby opravných položek a rezerv u dvou výrobních společností a to neauditované a auditované společnosti. Za použití metody komparace v závěru srovnávám dodržení principu tvorby a vykazování opravných položek a rezerv u těchto společností.
Vedoucí práce: Jaroslava Janhubová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses