Analýza kalkulačního systému konkrétního podniku - Matějovicová, Ivana (2014)
Tato bakalářská práce je zaměřena na analýzu kalkulačního systému konkrétního podniku, kterým je STOCK Plzeň-Božkov s.r.o. Práce je rozdělena na dvě části, teoretickou a praktickou. V teoretické části se zabývá základními pojmy a problematikou kalkulací s důrazem na rozdílové kalkulace. Následně je text zaměřen na jednotlivé druhy kalkulací a jejich využití při řízení nákladů. V první polovině praktické části je stručně popsána společnost, proces výroby výkonů a způsob sestavování kalkulací. Druhá polovina je věnována současnému kalkulačnímu systému společnosti a problematice aktualizace standardů. V závěru jsou shrnuty zjištěné nedostatky a návrhy řešení.