Plnění rozpočtu příspěvkové organizace v konkrétních podmínkách Městské knihovny v Lysé nad Labem - Mádlová, Jana (2014)
Bakalářská práce je zaměřena na příspěvkové organizace, jejich hospodaření a účetnictví. Práce je rozdělena na dvě základní části -- teoretickou a praktickou část. Teoretická část se zabývá postavením příspěvkové organizace, rozpočtem podle zákona o rozpočtových pravidlech, financováním a účetnictvím. Praktická část sleduje příspěvkovou organizaci na konkrétním příkladu knihovny v Lysé nad Labem v letech 2012 a 2013, u které analyzuje hospodaření, její náklady, výnosy a výsledek hospodaření.