Analýza příčin úpadku vybraných fotbalových klubů - Pánková, Barbora (2014)
Cílem této bakalářské práce je identifikovat a popsat příčiny problémů fotbalových klubů Glasgow Rangers FC a Portsmouth FC, které se dostaly do finanční krize. Práce si klade za cíl zodpovědět otázku, která rizika představují pro klub největší nebezpečí a které faktory hrají nejdůležitější roli ve finančním úpadku fotbalových klubů. Teoretická část práce představuje metodologický základ pro část praktickou, ve které jsou jednotlivé kluby analyzovány v případových studiích. V poslední kapitole je nastíněn osud fotbalových vesnic v České republice a v Německu.