Analýza příjmů a výdajů domácností - Pešl, Dmitrij (2014)
Bakalářská práce se zaměřuje na analyzování vývoje příjmů a výdajů v České republice od roku 1993 do roku 2013. Zároveň zkoumá vliv ekonomické krize z let 2008 -- 2009 na tyto ukazatele. Rovněž hledá vhodný ekonometrický modelu pro vysvětlení vývoje příjmů a výdajů domácností. Zkoumá vztahy mezi makroekonomickými veličinami jako HDP, nezaměstnanost, daňové zatížení a zjišťují jejich vliv na výdaje a příjmy domácností. Pro účely analýzy jsem čerpal data z Českého statistického úřadu z publikace "Životní podmínky domácností v České republice" a z publikace Ministerstva práce a sociálních věcí "Vývoj vybraných ukazatelů životní úrovně v ČR v letech 1993 -- 2012". Data jsou analyzovaná pomocí lineární regrese a analýzy statistických indexů.