Analýza příjmů a výdajů domácností - Pešl, Dmitrij; Sekničková, Jana; Fíglová, Zuzana, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2014)
Bakalářská práce se zaměřuje na analyzování vývoje příjmů a výdajů v České republice od roku 1993 do roku 2013. Zároveň zkoumá vliv ekonomické krize z let 2008 -- 2009 na tyto ukazatele. Rovněž hledá vhodný ekonometrický modelu pro vysvětlení vývoje příjmů a výdajů domácností. Zkoumá vztahy mezi makroekonomickými veličinami jako HDP, nezaměstnanost, daňové zatížení a zjišťují jejich vliv na výdaje a příjmy domácností. Pro účely analýzy jsem čerpal data z Českého statistického úřadu z publikace "Životní podmínky domácností v České republice" a z publikace Ministerstva práce a sociálních věcí "Vývoj vybraných ukazatelů životní úrovně v ČR v letech 1993 -- 2012". Data jsou analyzovaná pomocí lineární regrese a analýzy statistických indexů.
Vedoucí práce: Jana Sekničková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: matematické metody v ekonomii [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses