Analýza českého pojistného trhu a prognózy jeho dalšího vývoje - Pochobradská, Blanka (2014)
Bakalářská práce se zabývá analýzou českého pojistného trhu a prognózou jeho budoucího vývoje. První kapitola stručně shrnuje základní teorii k tématu. Druhá část se věnuje vývoji pojistného trhu od vzniku zákona o pojišťovnictví až do současnosti a vývoji ukazatelů pojistného trhu v tomto období. Třetí kapitola je nejrozsáhlejší částí a pojednává o situaci, jaká byla na pojistném trhu v roce 2013 a stručně popisuje subjekty pojistného trhu včetně pěti největších pojišťoven. Poslední kapitola se zabývá, jaké trendy a změny ovlivňují v současnosti pojistný trh a jaký mohou mít dopad na budoucí vývoj pojistného trhu. Cílem této práce je přehledně shrnout a posoudit stav na pojistném trhu v České republice a jeho další vývoj.