Analýza českého pojistného trhu a prognózy jeho dalšího vývoje - Pochobradská, Blanka; Gruber, Petr, 1948-; Bártová, Hana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Bakalářská práce se zabývá analýzou českého pojistného trhu a prognózou jeho budoucího vývoje. První kapitola stručně shrnuje základní teorii k tématu. Druhá část se věnuje vývoji pojistného trhu od vzniku zákona o pojišťovnictví až do současnosti a vývoji ukazatelů pojistného trhu v tomto období. Třetí kapitola je nejrozsáhlejší částí a pojednává o situaci, jaká byla na pojistném trhu v roce 2013 a stručně popisuje subjekty pojistného trhu včetně pěti největších pojišťoven. Poslední kapitola se zabývá, jaké trendy a změny ovlivňují v současnosti pojistný trh a jaký mohou mít dopad na budoucí vývoj pojistného trhu. Cílem této práce je přehledně shrnout a posoudit stav na pojistném trhu v České republice a jeho další vývoj.
Vedoucí práce: Petr Gruber
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses