Účetní a daňové konsekvence zákona o obchodních korporacích - Šindelář, Michal; Molín, Jan, 1978-; Müllerová, Libuše, 1945-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Diplomová práce se zabývá novou právní úpravou obchodních společností. Cílem je představit zákonnou úpravu obchodních společností a provázat zákon o obchodních korporacích s účetními a daňovými právními předpisy. První část představuje základní aspekty úpravy obchodních společností v systému rekodifikované úpravy. Pojednává o vzájemném postavení nového občanského zákoníku a zákona o obchodních korporacích a zabývá se obecnou úpravou právnických osob, která se aplikuje na obchodní společnosti. Na to navazuje představení obecných požadavků zákona o obchodních korporacích. Druhou část tvoří rozbor osobních společností, kde je věnována zvláštní pozornost splácení vkladové povinnosti prováděním práce. Poslední část představuje kapitálové společnosti, přičemž zvláštní pozornost je kladena na vyplácení záloh na podíl na zisku v těchto společnostech. Práci doplňuje množství názorných ilustrací a schémat.
Vedoucí práce: Jan Molín
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses