Financování sportovních klubů obcemi - Janhuba, Jan (2014)
Práce analyzuje způsob financování sportovního klubu a zdroje, které může čerpat k hospodaření. Rozebírá novelu zákona o loteriích a jiných podobných hrách a její vliv na výši poskytovaných dotací sportovním klubům. V bakalářské práci autor popisuje podporu statutárního města Mladá Boleslav sportovním oddílům. Zároveň pojednává o financování vybraného sportovního klubu ve městě. Bylo zjištěno, že financování sportovních klubů a Zásady pro poskytování dotací na sportovní činnost mládeže ve městě jsou transparentní a vhodně sestavené. Město Mladá Boleslav především dbá na podporu mládeže. Pro klub házené je největším problémem malá členská základna hráčů mladších 19 let, s čímž jsou spojeny nízké dotace od města. Autor doporučuje kroky, které by mohly vést k zlepšení finanční situace klubu.