Účetní zobrazení lesních porostů - Valková, Veronika (2014)
Cílem této práce je detailní analýza a komparace přístupů k ocenění a vykazování lesních porostů dle Českých účetních standardů a Mezinárodních standardů finančního výkaznictví. Právní normy na území České republiky nedovolují vykazovat a oceňovat lesní porosty jako samostatnou položku v účetnictví. Hodnota lesních porostů není oddělována od hodnoty pozemků. Mezinárodní standardy finančního výkaznictví respektují lesní porosty jako samostatné aktivum, které musí být oceněno a vykázáno podle jasně stanovených metodologických postupů. Hlavním přínosem této práce je shromáždění informací o lesních porostech z hlediska finančního účetnictví. A následné vyvození jednotlivých odlišností mezi Českými účetními standardy a Mezinárodními standardy finančního výkaznictví v dané problematice.