Účetní zobrazení lesních porostů - Valková, Veronika; Dvořáková, Dana, 1966-; Peprníčková, Mariana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Cílem této práce je detailní analýza a komparace přístupů k ocenění a vykazování lesních porostů dle Českých účetních standardů a Mezinárodních standardů finančního výkaznictví. Právní normy na území České republiky nedovolují vykazovat a oceňovat lesní porosty jako samostatnou položku v účetnictví. Hodnota lesních porostů není oddělována od hodnoty pozemků. Mezinárodní standardy finančního výkaznictví respektují lesní porosty jako samostatné aktivum, které musí být oceněno a vykázáno podle jasně stanovených metodologických postupů. Hlavním přínosem této práce je shromáždění informací o lesních porostech z hlediska finančního účetnictví. A následné vyvození jednotlivých odlišností mezi Českými účetními standardy a Mezinárodními standardy finančního výkaznictví v dané problematice.
Vedoucí práce: Dana Dvořáková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses