Bioplastové lahve jako alternativa lahví ze standardních plastů - Pozníček, David (2014)
Cílem této bakalářské práce je posouzení uskutečnitelnosti konkrétního projektu výroby a distribuce lahví z bioplastu. Smyslem práce je také jeho podpora. V této práci je také nastíněna budoucnost bioplastových lahví jako alternativy lahví ze standardních plastů a také porovnání lahví z bioplastu se současným sortimentem konkurence. Je v ní zároveň výčet výhod i nevýhod tohoto materiálu včetně zmapování environmentálních dopadů. Součástí je také provedený průzkum trhu ohledně pitného režimu obyvatel České republiky. Na základě výsledků provedeného průzkumu pak určit ideální parametry lahve a tyto doporučit při řízení projektu.