Etika v účetních výkazech - Janoušková, Martina (2014)
Bakalářská práce s názvem "Etika v účetních výkazech" se zaměřuje na problematiku zkreslování účetních výkazů v České republice. Práce vymezuje hranice manipulace a následnou vypovídací schopnost účetních výkazů. První kapitola definuje pojem etika a morálka a jejich pojetí v účetnictví. Druhá kapitola je věnována chybám v účetnictví. Ve třetí kapitole jsou rozebrány účetní podvody, jejich znaky a členění se zaměřením na zkreslování účetních výkazů. Čtvrtá kapitola nastiňuje problematiku kreativnímu účetnictví. Závěr bakalářské práce obsahuje praktickou část, ve které jsou rozebrány čtyři judikáty Nejvyššího soudu vztahující se k různým případům zkreslování účetnictví.