Etika v účetních výkazech - Janoušková, Martina; Randáková, Monika, 1966-; Míková, Marie, 1953-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Bakalářská práce s názvem "Etika v účetních výkazech" se zaměřuje na problematiku zkreslování účetních výkazů v České republice. Práce vymezuje hranice manipulace a následnou vypovídací schopnost účetních výkazů. První kapitola definuje pojem etika a morálka a jejich pojetí v účetnictví. Druhá kapitola je věnována chybám v účetnictví. Ve třetí kapitole jsou rozebrány účetní podvody, jejich znaky a členění se zaměřením na zkreslování účetních výkazů. Čtvrtá kapitola nastiňuje problematiku kreativnímu účetnictví. Závěr bakalářské práce obsahuje praktickou část, ve které jsou rozebrány čtyři judikáty Nejvyššího soudu vztahující se k různým případům zkreslování účetnictví.
Vedoucí práce: Monika Randáková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses