Plnění rozpočtu územních samosprávných celků v konkrétních podmínkách obce Mezihoří a obce Křenice v letech 2011 - 2012 - Němečková, Stanislava (2014)
Bakalářská práce obsahuje informace o postavení a fungování územních samosprávných celků. Zaměřena je na základní územní samosprávné celky, jimiž jsou v České republice obce. Proto charakterizuje pojem obec, vysvětluje problematiku rozpočtu, od počátku rozpočtového procesu, přes jeho schválení až po jeho následné plnění. Dále se snaží přiblížit nedávno přijatou účetní reformu, její základní cíle a hlavně změny, které s sebou přinesla. Teoretické znalosti získané v první části práce jsou použity v druhé praktické části, která se zabývá plněním rozpočtu v obcích Mezihoří a Křenice. Popisuje meziroční změny u každé jednotlivé obce a poté porovnává plnění rozpočtu a financování obou obcí.