Finanční analýza BMW AG - Filip, Michal (2014)
Cílem této bakalářské práce je provést finanční analýzu BMW AG z pohledu německého investora v období mezi roky 2008 -- 2012. Práce obsahuje dvě hlavní části. První je metodická část, ve které popisuji jednotlivé ukazatele, které jsou využity v aplikační části. V druhé části, aplikační, je provedena již konečná finanční analýza BMW AG, kdy jednotlivé hodnoty jsou většinou porovnávány s konkurenčním podnikem Daimler AG. Součástí aplikační části je i SWOT analýza. Menší kapitolou je vymezení pozice BMW AG na trhu v České republice. V závěru práce jsou veškeré předchozí poznatky shrnuty včetně určitých doporučení.