Financování a účetnictví nadací v konkrétních podmínkách Nadace ČEZ - Nováková, Kateřina (2014)
Bakalářská práce se zabývá nestátními neziskovými organizacemi, konkrétně nadacemi a nadačními fondy. Teoretická část práce se věnuje postavení nadací a nadačních fondů v České republice a hlavně se zabývá změnou právní úpravy v souvislosti s novým Občanským zákoníkem. Praktická část se zabývá analýzou hospodaření a efektivnosti v letech 2011 a 2012 konkrétní nadace, a to Nadace ČEZ.