Institut organizační složky podniku v České republice a na Slovensku - Šimůnek, Jiří; Molín, Jan, 1978-; Králíček, Vladimír, 1952-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou právní osobnosti a daňové a účetní subjektivity institutu organizační složky v České republice a na Slovensku. Nejdříve jsou popsány v teoretické rovině obligatorní povinnosti spojené se založením, fungováním a zánikem organizační složky. Dále jsou postupně rozebrána účetní specifika, zejména koncepce zachycení organizační složky jak v účetnictví zahraničního zřizovatele tak i způsob účtování o organizační složce jako samostatné entitě. V rámci daňové problematiky je popsán způsob zdanění příjmů a spotřeby organizační složky s důrazem na zdanění vnitropodnikových transakcí. Poslední část práce rekapituluje závěry s důrazem na ověření faktů pomocí judikatury vydané českou justicí a popisem odchylek vlivem rekodifikace soukromého práva České republiky od 1. 1. 2014.
Vedoucí práce: Jan Molín
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses