POROVNÁNÍ DANĚ Z PŘÍJMU PRÁVNICKÝCH OSOB V ČR A USA, PŘI PODNIKÁNÍ FORMOU C-CORPORATION, RESP. AKCIOVÉ SPOLEČNOSTI - Bošková, Tereza (2014)
Tato bakalářská práce porovnává zpracování daně z příjmů právnických osob v České republice a Spojených státech amerických. Práce je rozdělena na dvě části, teoretickou a praktickou. V první části jsou srovnány právní formy obchodních společností v České republice a Spojených státech amerických a popsány odlišné dopady zdanění na tyto společnosti, vzhledem k tomu, že z daňového hlediska je na ně nahlíženo v obou systémech odlišně. Dále je popsáno zdanění příjmů právnických osob v obou systémech, nejzákladnější úpravy nákladů, výpočet daně a platba daně. V druhé části jsou porovnány obě daně. Jejich výpočet a rozdílné dopady jsou demonstrovány na praktickém příkladu.