POROVNÁNÍ DANĚ Z PŘÍJMU PRÁVNICKÝCH OSOB V ČR A USA, PŘI PODNIKÁNÍ FORMOU C-CORPORATION, RESP. AKCIOVÉ SPOLEČNOSTI - Bošková, Tereza; Roe, Jana; Molín, Jan, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Tato bakalářská práce porovnává zpracování daně z příjmů právnických osob v České republice a Spojených státech amerických. Práce je rozdělena na dvě části, teoretickou a praktickou. V první části jsou srovnány právní formy obchodních společností v České republice a Spojených státech amerických a popsány odlišné dopady zdanění na tyto společnosti, vzhledem k tomu, že z daňového hlediska je na ně nahlíženo v obou systémech odlišně. Dále je popsáno zdanění příjmů právnických osob v obou systémech, nejzákladnější úpravy nákladů, výpočet daně a platba daně. V druhé části jsou porovnány obě daně. Jejich výpočet a rozdílné dopady jsou demonstrovány na praktickém příkladu.
Vedoucí práce: Jana Roe
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses