Analýza ukazatele RPSN u spotřebitelských úvěrů - Ernstová, Pavla (2014)
Diplomová práce s názvem "Analýza ukazatele RPSN u spotřebitelských úvěrů" se zprvu věnuje základním ekonomickým poznatkům o spotřebitelských úvěrech, vzájemným souvislostem a opomíjena není ani právní stránka. Klíčový důraz je kladen na ukazatel roční procentní sazby nákladů. Analyzovány jsou vybrané půjčky od bankovních i nebankovních institucí, které vyhovují zadaným parametrům. U každé půjčky dochází k porovnání námi vypočtené a skutečně uváděné hodnoty RPSN. Následuje celková komparace získaných výsledků. V závěru je uvedeno teoretické doporučení pro budoucí vývoj.