Plnění rozpočtu v časové řadě let 2011 - 2013 v konkrétních podmínkách obce Stříbro - Grohoľová, Alžběta (2014)
Hlavním cílem této práce je analýza plnění rozpočtu obce Stříbro ve sledovaných letech 2011 - 2013 a dále porovnání rozpočtového výsledku hospodaření a výsledku účetního. První část práce je zaměřena obecně na územní samosprávu, jak je definována a jaké jsou hlavní orgány základního územního samosprávného celku, obce. Dále je zde uveden proces tvorby obecního rozpočtu a rozpočtová skladba. V druhé části je popsán objekt zájmu této práce neboli obec Stříbro. Následně je analyzován rozpočet a jeho příjmová i výdajová stránka. V neposlední řadě jsou analýze podrobeny i výnosy a náklady, hlavně je uveden rozdíl mezi rozpočtovým a účetním výsledkem hospodaření. Dále jsou zde popsány peněžní fondy, které město tvoří, a jejich účel.