Národní účetní rada a její interpretace - Polachová, Kateřina (2014)
Práce se zabývá sdružením Národní účetní rada (NÚR) a jeho Interpretacemi. Je zaměřena na členy NÚR a jejich pravomoc, na činnost NÚR a s ní spojené vydávání nezávazných odborných názorů formou Interpretací týkajících se různých problematických oblastí účetnictví. Dále se zaměřuje na implementaci myšlenky obsažené v Interpretaci do českých účetních předpisů. A v neposlední řadě je součástí práce dotazník, prostřednictvím kterého jsou zkoumány znalosti a povědomí studentů dvou vysokých škol o NÚR. Konkrétně znalosti studentů VŠE v Praze Fakulty financí a účetnictví, která je součástí NÚR, a studentů VŠB-TUO Ekonomické fakulty, která není její součástí.