Národní účetní rada a její interpretace - Polachová, Kateřina; Skálová, Jana, 1967-; Zárybnická Žárová, Marcela, 1959-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Práce se zabývá sdružením Národní účetní rada (NÚR) a jeho Interpretacemi. Je zaměřena na členy NÚR a jejich pravomoc, na činnost NÚR a s ní spojené vydávání nezávazných odborných názorů formou Interpretací týkajících se různých problematických oblastí účetnictví. Dále se zaměřuje na implementaci myšlenky obsažené v Interpretaci do českých účetních předpisů. A v neposlední řadě je součástí práce dotazník, prostřednictvím kterého jsou zkoumány znalosti a povědomí studentů dvou vysokých škol o NÚR. Konkrétně znalosti studentů VŠE v Praze Fakulty financí a účetnictví, která je součástí NÚR, a studentů VŠB-TUO Ekonomické fakulty, která není její součástí.
Vedoucí práce: Jana Skálová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses